Syla: Na në Kosovë e mbajmë diasporën, pa neve diaspora kurrë kurgjo nuk kish bo

A nalisti politik dhe gazetari, Valon Syla, ka kr itikuar sërish shqiptarët të cilët jetojnë në diasporë, duke thënë se Amerika ka intervenuar t’i shp ëtojë dhe t’i çl irojë shqiptarët që jetojnë në Kosovë, jo ata që jetojnë sigurt në diasporë.

Ai ka thënë se nëse në Kosovë nuk do jetonin shqiptarët, d iaspora nuk do vinte kurrë si turist, pasi sipas tij ata kanë ikur nga ky vend.

Përmes një p ostimi në rrjetin social F acebook, Syla ka thënë se pa kosovarët, d iaspora nuk do bënte asnjëherë asgjë .

Sipas tij, janë kosovarët ata që ua kanë mundësuar shqiptarëve të d iasporës që të vijnë në Kosovë si turistë, pasi që ishin kosovarët ata që çliruan Kosovën nga Serbia.

“A po merrni vesh o Gërrnaça. S’ka pasë m asakra, as në Zurich, as në Frankfurt, as në autobusa rrugës për atje, por në vende kosovare, si Prekazi, Reçaku, Krusha, Pokleku e tjerë. Andaj kjo le të dihet edhe mbane në mend. Se p atriotizmi nuk blehet në ‘rent a car’ e as me Western Union e Moneygram. Ok?”, ka shkruar ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *