Reagon Rusia: Kosova është Serbi, Serbia ka Ushtri, ska arsye Kosva të ketë Ushtri

Presidenti rus, ka lëshuar një paralajmërim të ‘ashpër’ ndaj ushtrisë se kosoves. Sipas Moskës zyrtare, Ushtria e Kosovës mund të dj egë gjithë Ballkanin.

“Rusia i ka tërhequr vazhdimisht vëmendjen komunitetin ndërkombëtar se tendencat e tilla nuk janë në përputhje me Rezolutën, e cila thotë se Kosova duhet të mbetet nën mbikëqyrjen e ndërkombëtarëve.

Askush nuk mund të jap garanci se të ashtuquajturat forca të armatosura të cilët përbëhen nga terr oristë të UÇK-së nuk do të përdorin dhunë kundër popullatës serbe në Veri”, thuhet në deklaratën e ministrisë ruse. “Ushtria e Kosovës minon stabilitetin në Ballkan dhe nuk është në përputhje me të drejtat e atyre që jetojnë atje dhe e meritojnë një të ardhme të qetë dhe të sigurt”,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *